Email

mayaklankceremonie@gmail.com

Wees welkom bij onze magische cacao ceremonie, een betoverende avond doordrenkt met Kakaw (cacao), teachings, beweging, klank, trilling, en nog veel meer!

Een Maya Kakaw ceremonie belicht de essentie van het Hart. Deze eeuwenoude Maya-wijsheid wordt samengebracht in een ritueel dat gedrenkt is in de helende kracht van Kakaw. Kakaw staat bekend als de ultieme hartopener, ’the food of the shift’.

Tijdens onze ceremonie verkennen we de diepten van lichaam, geest en ziel, geleid door de kracht en wijsheid van de spirit van Kakaw. Laat je meevoeren op een reis van verbinding, waar klank en energie samenkomen om een unieke ervaring te creëren. Bereid je voor op een avond vol inspiratie, transformatie en de helende kracht van Kakaw. Voel het kloppen van je hart en ontdek de magie van deze ceremonie, waarin oude wijsheid en moderne rituelen samensmelten.

Een ceremonie van het hart

In de liefde geven we vaak chocolade als een tedere uiting van genegenheid. Het samenspel tussen cacao en liefde is diepgeworteld en onafscheidelijk. Het is dan ook geen toeval dat cacao wordt beschouwd als een waar medicijn voor het hart. De pure bitterheid van cacao, die je proeft wanneer het je mond raakt, draagt bij aan de gezondheid van het hart. Cacao is vandaag de dag erkend als een superfood, en de lijst van voordelen lijkt eindeloos. We staan aan het begin van het herontdekken van de vele geheimen van cacao, en deze reis van ontdekking belooft zowel verrassend als voedend te zijn.

De geschiedenis van Cacao of kakaw speelt zich niet in de westerse wereld af en is hier vrij nieuw. Zo’n 100 jaar geleden aten alleen mensen van hoge stand dit heilige goedje. In de 16tiende eeuw maakte als eerst de Spanjaarden kennis van deze heilige boon. Kakaw komt oorspronkelijk bij de Maya beschaving vandaan. Kakaw of cacao is dan ook een woord uit de taal van de Maya’s. Zo schreven de Maya’s het in een zeer complexe en unieke hiërogliefen schrift.

Voor de Maya’s was Kakaw een zeer heilige boom en de bonen werden al duizenden jaren gebruikt bij ceremonies en rituelen. De Latijnse en wetenschappelijke naam van Kakaw is theobroma cacao. Dit betekent dan ook letterlijk, het voedsel van de goden. Meer info over de geschiedenis van kakaw vind je hier.

Tijdens deze bijzondere ceremonie zullen we gezamenlijk een Kakaw-ritueel ondergaan. Remco, een deskundige op het gebied van de Maya-cultuur en spiritueel archeoloog, deelt met passie de eeuwenoude wijsheid van de Maya’s, verweven met de kracht van Kakaw. In dit ritueel maken we kennis met de beste, vrijwel onbewerkte, rauwe en vaak wilde Kakaw uit de hooglanden van Guatemala, het hartland van de Maya’s.

In tegenstelling tot veel chocolade verliest cacao tijdens het chocoladebereidingsproces veel van zijn geneeskrachtige eigenschappen. De Kakaw die we in deze ceremonie gebruiken, is daarnaast superieur aan andere rauwe cacao’s die op de markt verkrijgbaar zijn.

We bereiden een warm en betoverend Kakaw-drankje, bekend als ’the food of the shift’. Dit drankje bevat 7 verschillende kruiden die de werking van de Kakaw versterken. Via dit heilige elixer leggen we de verbinding tussen de drie werelden, wat meer eenheid creëert. De concepten van boven-, midden- en onderwereld zijn universeel in oude beschavingen en inheemse culturen, en we zullen onze intenties in de Kakaw plaatsen voordat we het gezamenlijk nuttigen.

Na dit ritueel leggen we ontspannen neer en laten we ons omhullen door een klankbad. Een droomreis met live muziek en eeuwenoude instrumenten zoals klankschalen, gongs, ratels, trommels, en andere prachtige klanken en trillingen die de ruimte zullen vullen. Het zijn de klanken van ons Universum, een onvergetelijke reis naar je hart en naar het hart van de hemel, dat de Maya’s Hunab K’u noemden.

Wees welkom op onze Maya kakaw ceremonie, de kracht van ons Hart. We werken met kleine groepen dus wees er snel bij voor deze prachtig hart openende ceremonie!

Kom, ruik, proef, voel en ervaar waarom Cacao het ‘voedsel van de Goden’ is genoemd

Wil je ook meedoen met een cacao ceremonie of een andere ceremonie? Check dan de agenda om te zien wanneer de volgende ceremonie plaats vindt. Je kunt je aanmelden door een e-mail te sturen naar mayaklankceremonie@gmail.com en vermeld de datum van de ceremonie, je volledige naam en geboortedatum. Als je met meerdere mensen wil komen dan graag per persoon een e-mail sturen om het voor ons overzichtelijk te houden.

Wil je dat Remco een cacao ceremonie of een andere ceremonie voor jou of bij jou organiseert? Stuur dan een e-mail met je verzoek naar mayaklankceremonie@gmail.com